Preloader

Adres

Yakacık Mah. 3972 Sok. No:1/A Yenimahalle/ANKARA

Telefon

05322196344

Email Adresi

info@pinargrup.com

Temizlik Ürünlerinin Çevreye Zararları

Temizlik Ürünlerinin Çevreye Zararları

Yıllardır kullandığınız deterjanların büyük çoğunluğunun, evinizi temizlerken çevreyi kirlettiğini, ardından da soluduğunuz havaya karışan kimyasallar bıraktığını biliyor muydunuz? Çevre kirliliği deyince gözümüzün önüne çöp yığınları, nehirlere karışan endüstriyel atıklar, bacalardan havaya karışan duman gibi sahneler gelse de zamanımızın %80-90’ını geçirdiğimiz kapalı alanlar açık havadan daha büyük riskler taşıyor.

Hem doğa dostu hem de insan sağlığına zarar vermeyen bir deterjan mümkün mü? Mümkünse de diğerleri kadar iyi temizler mi?

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı’nın (EPA) 2016 yılında yayınladığı bir rapor ev ve işyeri gibi kapalı alanlardaki havanın dış mekanlara oranla iki ila beş kat daha kirli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu kirliliğe yol açan temel nedenler ise havalandırma yetersizliği, toksik maddeler içeren mumların yakılması ve oda kokuları ile ev temizliğinde kullanılan deterjanlardan havaya karışan kimyasallardır.

Temizlik için kullandığınız deterjanlar yalnızca evinizin havasını kirletmekle kalmıyor. Bu deterjanların atıkları lavabonuz ve tahliye borularınızdan geçerek suya karışır ve yaşam döngüsüne dahil olarak başta deniz canlıları olmak üzere birçok canlı türüne zarar verir.

 

Ne yapmalıyız ?

Hem kendiniz ve sevdiklerinizi hem de çevrenizi önemsiyor ve korumak istiyorsak bu içeriklere sahip deterjanlardan uzak durmalıyız. Evinizi, bulaşık ve çamaşırlarınızı içeriğini bildiğiniz ve güvenli olduğundan emin olduğunuz deterjanlarla temizleyin ve ev temizliğinde doğal çözüm önerilerine başvurun. Karbonat, sirke ve esansiyel yağlar gibi doğal temizleyicileri günlük temizlik rutininize dahil edin ve içerik etiketi bulunan, ekolojik sertifikalı, doğal maddelerden yapılmış temizleyicileri satın alın.