Preloader

Adres

Yakacık Mah. 3972 Sok. No:1/A Yenimahalle/ANKARA

Telefon

05322196344

Email Adresi

info@pinargrup.com

Ambalaj tasarımında önemli noktalar

Kurum kimliği “Bir kurumun felsefesi doğrultusunda tüm görsel düzenin geniş anlamda karşılanabileceği, neyin nasıl yapılması gerektiğinin belirtildiği grafik çalışma “dır denilebilir. Bu çalışma ister ürün ister hizmete yönelik olsun kurum felsefesinin görsel platforma aktarılması görevini üstlenir.

Biz kurum kimliğini Ben-kimliğe paralel olarak, özüyle birlikte bir kuruluşun görüntüsü, sözleri ve yaptıklarıyla kesin bağlantılı olarak görürüz. Veya daha özel ifadesi ile, kuruluşun tavn, görüntüsü ve kuruluşun iletişimini, bir şahsiyete büründürülmüş kuruluş kimliği ile birlikte kuruluşun kendini nasıl anladığını çevreye ilan etmesi şeklinde anlıyoruz.

Bu açıklamalardan da anlayacağımız gibi kurum kimliği ister mal ister hizmet üretsin bir kurumun amacı ile doğrudan ilişkili kavram ve grafik tanıtım metotlarının tümünü içerir. En basit anlamda kurum kişiliğinin görsel yansımasıdır. Örneğin bir şirket için, ticari ilişkiler, ürün, TV spotları, ambalaj tasarımı, reklam ve fuar standtları vb. söz konusu kurum kimliğinin izleyici ile yüz yüze olan görsel boyutunu oluşturur. Bu yüzden var olan yaklaşım ve felsefi tavrın dışa vurumunu biz ancak iyi iletişim kurabilen bir kurum kimliği yardımıyla algılarız. Şirketin özünde yatan amacı ancak bu şekilde kavrayabiliriz. Özellikle hizmet üreten şirketler sürekli bir yaklaşım tarzının mesajını verir, kimileri dost, güvenilir, kimileri çağdaş, geleceğe güvenle bakan felsefelerini yoğunlaştırılmış biçimde müşteri veya alıcıya sunma endişesi içindedir.